понеделник, януари 5

..

Любов !

Уилям Шекспир е написал “Любовта не е любов, която се променя когато се намерят промени. Тя е трудно поправим белег. Устоява и на най-силните бури и никога не се разклаща. Любовта не се променя за часове и седмици.Любовта издържа дори на острието на смъртта”
Изпитвали ли сте това чувство някога, познавате ли тази магия?!- ако отговорът е ДА, Вие сте най-щастиливият човек на света, но ако отговорите с НЕ, тогава все още нищо не сте опознали от живота...
Получаваме и даваме любов по различен начин, едни ни го показват с дума, други го правят с прегръдка, трети с целувка, а четвърти ни отдават сърцето си ... Всички ние мечтаем за романтичните приказки от детските книжки, а много от нас още чакат срещата със своя принц или принцеса...
Сега ще Ви разочаровам, такава приказка няма !
Завистта, омразата, лъжите, егоизма и страха притискат любовта в наши дни, избутват я до ръба докато не се пречупи... забравили сме да показваме чувствата си, забравили сме сладостта от една милувка, забравили сме щастието от една ведра дума. Живеем изкуствено, борим се всеки за нещо, всеки има своя проблем и вместо да сподели се затваря в себе си, изолирайки другите.
Не си мислете обаче, че любов не съществува, напротив има и аз силно вярвам в нея, но в реалната, чиста любов, не онова клише което показват по телевизора. Чиста любов означава да имаш човек до себе си, за който си готов на всичко и той за теб. Този човек трябва да е част от теб, една втора от теб, но същевременно нямате право да се притискате, нямате право да се обиждате, нямате право да се съдите и наранявате..
Конфликти винаги има и ще има, защото сме различни и уникални сами за себе си .. но ако знаем как да се справяме с тези малки пречки, ще имаме пълноценна и чиста любов.
И за финал, не си мислете че вие имате право на избор и че Вие търсите и намирате любовта, това е просто заблуда...
Любовта сама ни открива, за всеки един от нас има запазена половина, просто никой не знае в кой момент ще я открие. 

Няма коментари: